Johnson X Dolany

Jeetje 3 jaar geleden alweer!! Wat is ze veel veranderd en wat heeft ze een super ontwikkeling gemaakt. Nog steeds iedere dag blij dat we dit paard gekocht hebben.


Marijn van Domburgh

Ibra aka bram- Dreamboy

Hoi aniek,


Ik dacht stuur je weer eens een update. Vorige week is hij mee geweest voor zijn 2de wedstrijd en wat is het een topper!! 


Ik ben zo blij met dit paard, hij gaat voor je door het vuur. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is liep hij naar 220 en 216,5 punt. Het is elke dag weer een plezier om met hem te werken en in de omgang is het een enorme knuffel.


Groetjes Sylvana

El Capone x Kigali

Hey nou ze doet het echt kei goed onder het zadel zijn heel blij met der. Groetjes William

Josh

Hey Hey

Ik wou na lange tijd toch nog even laten weten hoe blij ik nog altijd ben met mijn aankoop bij jou vorig jaar in mei. Josh is nu 3,5 en doet het super! We zijn nu dikke drie maanden echt aan het werk en het gaat vlot. Hij leert heel gemakkelijk en is helemaal maar dan ook helemaal niets stout... hij is beetje kijkerig soms maar springt niets weg en je kan gwn blijven rijden...  waar ik nog altijd zo tevreden over ben is de manier hoe jullie hem zadelmak hebben gemaakt! Gewoon fantastisch! Je weet nooit op  voorhand hoe een paard zijn karakter is maar hij is volgens mij zo wijs omdat jullie hem zoveel vertrouwen hebben gegeven bij het opleren... Hij heeft echt niets verkeerd gedaan, geen bok, niet gaan lopen echt niets. En het super fijne is dat hij stil staat bij opstappen en doodleuk even blijft stilstaan alsof dit de normaalste zaak vd wereld is. Super leuk. Op de foto is het ons 2de wedstrijd op licht 1 niveau en ook dat gaat vlotjes... Als we nog veel kilometers maken komt het echt super goed! Nogmaals dankjewel ! Als ik ooit nog een paard zoek bij jij mijn eerste adres!

Groetjes Lina vanuit België en super fiere eigenaar van Josh! 

Kalegro - negro x future

Hey,


Kalegro gaat super! Hij is super braaf en doet het zo goed. Toppertje is het, ik ben er zo blij mee !

Ricksen - Rankrado x Aquilino

Hoi Aniek hier nog eens een berichtje


Met Ricksen gaat het goed hij is een paar weken zadelmak 


hij is onder het zadel tot nu toe erg braaf ik stap er meteen op en ga ook al met hem naar buiten. 


Groetjes

Ricksen - Rankrado x Aquilino

Hoi Aniek al weer ruim een jaartje verder rankrado x aquilino of wel Ricksen hoe we hem genoemd hebben, doet het goed hij is echt een plaatje om te zien verder is nog ongeveer  even groen als hij kwam. Sinds een weekje is hij samen met mijn andere paard naar huis gekomen we hebben stallen nu aan huis. Het gaat goed hij is erg op zijn gemak ik heb hem 2x aan de longe gehad alleen heeft de bak nog geen omheining. Groetjes Simone

Jethro - Netto x Gribaldi

Hallo Aniek, Begin dit jaar besloot ik mijn oude paard met pensioen te laten gaan, omdat hij door zijn leeftijd niet meer aan mijn dressuur ambitie kon voldoen. Daarnaast verdiende hij een mooie oude dag. Wel wilde ik graag blijven rijden en ben op zoek gegaan naar een paard waarmee ik dressuurwedstrijden kan rijden en buitenritten kan maken.Zoekend op het internet zag ik op jouw website een aantal leuke paarden staan. Na twee bezoekjes aan jouw stal is mijn keuze gevallen op Jethro, een 3 jarige ruin (Netto x Gribaldi). Een paard met een fijn karakter, nuchter, mensgericht en met aanleg voor dressuur. Precies wat ik zocht.Voordat Jethro mee naar huis mocht is hij bij jou zadelmak gemaakt en heb ik hem in die periode regelmatig bezocht en heb je mij op de hoogte gehouden van de vorderingen. Op 1 april 2017 heb ik hem opgehaald en is hij naar zijn nieuwe stal verhuisd. Daar is hij inmiddels aardig gewend en loopt hij overdag lekker op het land met een aantal andere paarden waarmee hij kan spelen.Naast spelen zijn we ook een aantal dagen per week serieus aan het werk. Het werk pakt hij zeer snel op, hij is leergierig, beleefd en werkwillig. Het is tot nu toe nog elke dag een feestje om met hem om te gaan.Aniek, bedankt voor de goede service en dit leuke paard!
Sam - Spielberg

Hoi aniek! Ik heb Sam (v. spielberg) al weer een aantal maanden en gister is hij alweer 5 geworden dus leek mij om even iets van ons te laten horen.


Ik ben nog steeds super blij met hem. Het is een heel lief, werkwillig en vrolijk paard. Hij is al veel meer paard geworden en pakt het rijden goed op. Ik hoop dit jaar wedstrijden met hem te starten.


Groetjes rozanne en Sam

Lord Leatherdale x Metall

Ken je hem nog .. Lord leatherdale x Metall


Vorig jaar bij je gekocht, nu 2 maanden onder het zadel.


Ben er blij mee, wordt een beste


Groeten AntonIan - Velasquez x Furst Heinrich

Hoi Aniek, Ian is inmiddels al weer een aantal maanden bij ons. Ik wil jou vertellen dat het heel goed met hem gaat. De 2de dag ging hij me al gelijk testen. Toen heeft een vriendin van mij even geholpen. Daarna is alles heel goed verlopen. Hij is alert een wakker dier maar heeft nog geen stap verkeerd gezet. We worden steeds meer een team. En ik ben super blij met Ian. We gaan binnenkort naar verschillende omgevingen. En als dat goed gaat gaan we wedstrijd rijden. Groeten Fiona

Daily dream - Diamond hit x depardieu

Hoi Aniek. Afgelopen zondag meegedaan aan een clinic in Roosendaal. Was de 2e x op pad. Daily was super braaf. Gr Carola.

Ferrero - Sir Oldenburg

Hoi Aniek,

Dit jaar heb ik mijn tweede paard bij jou gekocht. 
Het is een hele lieverd die af en toe wat aan het uitproberen is. Maar dat weet ik steeds beter om te zetten in een actieve training. Ik ben met Ferrero in de L1 gestart en mijn laatst gereden proef in de L1 heb ik met hem gewonnen. De eerste keer L2 ben ik al gestart en hebben we al winstpunten behaald.  We zijn al oefeningen aan het trainen voor de M en dat gaat steeds beter. 
Buitenritten vind hij heel erg spannend, gelukkig is hij juist op z'n gemak bij andere paarden (concour).


Ik heb niet voor niets weer een paard bij jou gekocht. De paarden zijn zoals jij ze omschrijft.  Je houdt je aan je woord en je bent eerlijk. Bedankt dat je me aan dit paard geholpen hebt.Groetjes (reus)Ferrero en Dineke

Sam - spielberg x obelisk

Een tijdje geleden heb ik Sam (Star Chazer Spielberg x obelisk) bij De Jong Horses gekocht.
Ik was opzoek naar een goed dressuurpaard met een goed karakter. En dit is gelukt! Het is een onwijs lief paard, werkwillig en braaf bij de hoefsmid, dierenarts en tandarts. Ik ben heel erg blij dat ik Sam heb gekocht bij Anniek. 
Sam was het eerste paard waarbij ik ben wezen kijken en ik was meteen verkocht. Mede door het vertrouwde gevoel en professionele advies dat Anniek ons gaf. Hierna heeft Sam nog een tijdje bij Anniek gestaan om zadelmak gemaakt te worden, ook hier zijn we tevreden over. We zijn een aantal langs geweest om naar hem te kijken en dit was geen probleem. Ook heeft Anniek tussendoor een aantal keer filmpjes gestuurd van hem.
Dus kortom een betrouwbaar en professioneel adres waar ze met respect met paarden omgaan! 

Inette - davino x gribaldi

Goedemorgen Aniek, wil je even laten weten dat het met inette (davino x gribaldi)  super goed gaat. Worden steeds meer een team heb veel plezier om met haar aan de gang te zijn

Hands Up - Uphill x Cabochon

Hoi Aniek,

Graag wil ik je hierbij laten weten dat Hands Up (oftewel Hup haha) het heel erg fijn doet! Toen ik m'n vorige merrie weg deed omdat ik de klik totaal miste was ik opzoek naar een écht maatje voor het leven. Een betrouwbare jonge brave ruin met 3 goede gangen en eentje die in de omgang schaapmak is. Nou, hij voldoet volledig en nu na 7 weken zijn we al behoorlijk maatjes geworden en komt die soms zelf al vrolijk naar me toe gedraafd als ik hem uit de wei haal. Je verkoopt gezonde fijne brave paarden en dat je niet op mijn merrie wou inruilen omdat ze heet en sensibel is zegt al genoeg. Als je een goed gezond paard wilt met een fijn braaf karakter maar wel de potentie heeft voor de sport moet je bij jou zijn. Ook tijdens het proefrijden heb je mij fijn geholpen en toen ik je mening vroeg gaf je eerlijk antwoord. En je hebt het dus goed ingeschat, hij past absoluut bij me en voldoet aan al mijn eisen. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij bijzonder makkelijk en laat hij zich fijn bewerken waardoor ik hem nog geheel naar eigen hand kan zetten. In het najaar gaan we lekker starten in de B dressuur! Heel erg bedankt voor je bemiddeling en voor dit fijne paard!

Groetjes Deniece & Hup


LM HENNESSY’S LIMITED EDITION


LIEVE ALLEMAAL,


NA MIJN LAATSTE BLOG IS VOOR MIJ DE ZOEKTOCHT NAAR EEN NIEUWE TOPPER GESTART. KORT NADAT AMORE VERKOCHT WAS BEN IK BIJ ANIEK DE JONG SPORTHORSES GAAN KIJKEN OMDAT ZIJ EEN GOED PAARD TE KOOP HAD STAAN. IK WAS ECHT WEER OPZOEK NAAR EEN MAATJE ZOALS BACARDI. DIEP VAN BINNEN WIST IK DAT IK NOOIT MEER ZO EEN PAARD ALS BACARDI ZOU VINDEN. ZONDAG 10 APRIL WAS HET DAN ZO VER, OP DE VERJAARDAG VAN BACARDI VERTROKKEN WIJ NAAR ANIEK DE JONG IN HELVOIRT OM DAAR EEN  3,5 JARIGE VOS VAN 1.75 M TE GAAN BEKIJKEN. OP DONDERDAG 7 APRIL WAS HIJ PAS BIJ HAAR GEKOMEN.

ALLEEN AL DOOR HET VERHAAL DAT ANIEK MIJ VERTELDE WILDE IK HEM ZIEN. EEN GEK VOORGEVOEL VERTELDE MIJ DAT DIT HEM WAS. EENMAAL IN HELVOIRT WERD IK GECONFRONTEERD MET HET FEIT DAT DEZE KNAPPE VOS EEN KOPIE BLEEK TE ZIJN VAN BACARDI. WANNEER JE SNEL KEEK LEEK HET OF HIJ ER ZELF STOND. NADAT ANIEK HET PAARD HAD VOORGEREDEN BEN IK ER ZELF OPGESTAPT. HET GEVOEL DAT DIT PAARD ME GAF WAS PRECIES HET PAARD WAAR NAAR IK OPZOEK WAS. WERKWILLIG EN SENSIBEL MAAR TOCH RELAXT WAS HET GEVOEL WAT IK ZOCHT.  NA HET RIJDEN WAS IK HELEMAAL IN DE WOLKEN, DIT WAS HEM! DIE ZELFDE DAG HEBBEN WIJ HET CONTRACT GETEKEND EN IS DEZE DE KNAPPE VOS MEE GEGAAN NAAR HUIS.

EENMAAL THUIS WAS HIJ EIGENLIJK GELIJK AL HELEMAAL OP ZIJN PLEK. HET HEEFT EVEN GEDUURD VOOR HIJ EEN NAAM HAD. NA EEN WEEKJE NA GEDACHT TE HEBBEN ZIJN WE UITGEKOMEN OP LM HENNESSY’S LIMITED EDITION. IEDERE DAG WEER VERBAASD HET MIJ HOEVEEL HIJ OP BACARDI LIJKT. AANGEZIEN ZIJN CONDITIE EN LEEFTIJD ZULLEN WIJ RUIM DE TIJD NEMEN OM HEM OP NIVEAU TE BRENGEN.

ONS DOEL IS OM NA DE ZOMER ONS DEBUUT TE MAKEN IN DE KLASSE B OF L1 EN HIERNA RUSTIG AAN DOOR TE STROMEN NAAR DE HOGERE KLASSES!

CAN’T WAIT!

X LOIS 


Ivon (Ivy) - Superio

Hoi Aniek,

Het is alweer enkele weken geleden dat we Ivon (door ons gedoopt als Ivy) bij je hebben gekocht (v. Superio, Sorento).
Op sporthorses hadden we een ander paard gezien dat bij je te koop stond en direct een afspraak gemaakt.
Andere mensen waren ons echter al voor dus kregen we keurig bericht dat het paard al verkocht was.
Op mijn vraag heb je nog iets anders staan gaf je aan dat je net een 2,5 jarige op stal had die nog te koop gezet zou worden.
Onze afspraak hebben we laten staan en uiteindelijk bleek dit een goede zet te zijn.
Je hebt ons heel fijn geholpen, Ivy doet het erg goed en wordt al een echt dametje.


Dank je wel!

Groetjes,
Daniëlle

Thes - Templer

Hee Aniek,


ik heb een tijdje terug Thes bij jou gekocht en ben nog steeds super blij met dr ! Ze is misschien pas 4 jaar maar doet alles voor je en is heel braaf! Ik ben er al mee naar het bos geweest en heb er al wedstrijdjes mee gereden.


We zijn hard aan het trainen en ze doet ook echt super haar best. Had me geen beter paard kunnen wensen! Bedankt voor dit super paard en voor de super service! Een aanrader voor iedereen !


Groetjes Anne Swillens

Havana - Bon bravour x Zuidhorn

 
In november 2015 kwam ik in contact met Aniek. Ik had haar website gevonden via internet en zo te lezen aan de referentie's was het een betrouwbaar adres. 
Na een aantal paarden gezien te hebben, heb ik mijn wensen aan haar door gegeven en is ze op zoek gegaan naar een nieuw paard voor mij. En dat is haar gelukt. In de eerste week van Januari ben ik naar Havana wezen kijken, ik was gelijk verliefd op haar. Omdat ik zelf nog 2 weken op vakantie ging mocht ik haar bij Aniek laten staan en Aniek zou haar zadelmak maken. Zo gezegd zo gedaan. Toen ik terug kwam van vakantie zijn we haar op 6 Februari wezen ophalen. Ik moet eerlijk zeggen wat heb ik een topper bij haar gekocht want 2 a 3 weken later werd ze een PROK Merrie. De jong horses is een betrouwbaar en eerlijk adres. Aniek zoekt echt een paard wat bij jou past. Alles is mogelijk en Aniek heeft alleen maar goed gekeurde paarden te koop staan, wat natuurlijk ook belangrijk is. Ik raad iedereen aan die opzoek is naar een paard om zeker eens een kijkje te nemen bij Aniek de Jong. Mocht ik weer opzoek zijn naar een  paard zal ik zeker Aniek weer opbellen. 
 
Groetjes, annabel Contant 
Zeeland

Torbera - Gribaldi x Balzflug

Greats from Finland,


She is doing very well, the traveling was good and


my children love her. 


thanks for everything 

G. - Delamanga x Grafiet

Hoi Aniek, 


Op woensdag 15 juli naar de Jong Horses toe gereden om een paard te bekijken. Delamanga x Grafiet, haar naam is G.


Het was geen liefde op het eerste gezicht maar ze reed fijn en was goed aan de hulpen. Tevens 100% gezond wat ook niet onbelangrijk is.


Met gemengde gevoelens terug naar Drenthe…… Na een nachtje slapen, G telefonisch gekocht.  Zaterdag een retourtje Brabant gemaakt en G opgehaald.


Wat ben ik blij met Guus (je)! De 1e bosritten zijn gemaakt en we zijn lekker aan het trainen om begin 2016 op wedstrijd te kunnen gaan.


Leuk contact gehad met de eigenares Aniek tijdens de verkoopprocedure, wij misten alleen wel het kopje koffie na  een reis van 2.5 uur :)


Hartelijke groet,Astrid Smak

Riccione x Entree

Wij hebben pas een merrie bij Aniek gekocht.

Andrettie

Hoi Aniek, Een aantal maanden geleden een 4 jarige Andretti merrie bij Aniek gekocht. Een paard kopen bij de Jong Horses kan ik iedereen aanraden, hartelijk ontvangen, goede service maar bovenal de eerlijkheid! Zowel naar de klanten toe als de paarden die op stal staan. Ik heb een heel fijn en eerlijk paard gekocht die zich steeds meer aan het ontwikkelen is. We hebben ondertussen onze eerste oefendressuur wedstrijd gereden en dat ging super! Hoewel alles nieuw was, was ze daar niet heel erg van onder de indruk en liep mooi haar proefje. Nu nog even flink oefenen en dan in de winter voor het ‘echie’ en met afwisselend met een buitenritje moet dat helemaal goed komen. Groetjes, Bente

Sir Oldenburg

Eddy heeft deelgenomen aan het WK tweespan Topolcianky 2013.

Eldina - For Romadour x Idocus

Hoi Aniek,


Een tijdje hebben wij Eldina gekocht bij de Jong horses. Het is echt een aanrader om een paard aan te schaffen hier. Super goede begeleiding ook na de verkoop. Goede service en ze is zelfs in begin les komen geven.


Super fijn paard en precies zoals aniek vertelde.


Laatst 1e wedstrijd gereden en het resultaat mag er zijn 2 winstpunten en de 1e plaats behaald.


Aniek super bedankt.


Givenchy - Armani x Tolando

Hoi Aniek,


Ik heb Givenchy (Armani x Tolando) op 28 januari 2015 bij jou opgehaald. Op de trailer meteen super braaf en met in en uitladen ook super ! Givenchy hadden wij niet zadelmak bij jou gekocht omdat ik dat graag zelf wilde doen. Eind februari zijn we begonnen met zadelmak maken en dat ging super goed. Alsof ze niet anders gewent was !


Givenchy is nu zo'n 3 maanden onder het zadel en pakt alles super goed op! Ze is een coole kikker maar wel zeer ijverig in het werken. Buitenritjes vindt ze ook super leuk en dat doen we gewoon over de weg ! Vrachtwagens, motoren en andere grote voertuigen gaat ze ook niet voor uit de weg. Kortom, bomproef paard dus ! Ik hoop het indoor seizoen te kunnen starten met de wedstrijden in het L1. En natuurlijk over een paar jaar sub top te rijden ! Groetjes Melany de Beer

Famke - Armani x Houston

Goedendag!  


Hierbij nog wat foto's van famke (armani x houston)! Ik ben nog steeds heel blij met haar! Wat een lieverd en wat een karakter. Heerlijk paard, ze wordt aan de voorkant steeds stabieler en krijgt ook steeds mee balans. Alsnog bedankt voor de goede service.


Mvg mathilde


Enfield - lord loxley x enim pascha


Afgelopen donderdag had ik Enfield al weer 3 jaar. De tijd vliegt!
Hij doet het nog steeds super goed! Hij kan het allemaal makkelijk, maar moet wel aan het werk worden gezet. Het is bij hem heel belangrijk dat ik consequent ben, het is een heel fijn paard. Dat geldt natuurlijk voor de meeste paarden..
We hebben in het indoorseizoen even rustig aan gedaan met wedstrijden, maar gaan over een week weer starten (in de L2).

Op stal en in de omgang is hij echt een lieverd. Afgelopen winter heb ik hem voor het eerst geschoren, en dat vond hij prima. We gaan regelmatig het bos in, wat hij ook super doet. Een vriendin heeft een paar keer met hem gesprongen, maar dat moet hij nog even oefenen... hihi! 
Voor mij is Enfield in ieder geval nog steeds een perfect paard. Dat heb jij drie jaar geleden dus ook al goed aangevoeld ;)

Iff - Del Piero x Rohdiamant

Hallo Aniek,
 
Twee week geleden hebben wij  Iff gekocht. Ik ben er super blij mee!
Bijna vier uur in de trailer en we hebben niks van haar gehoord.
Ze is al een beetje gewend, en ik verwacht dat we dikke maatjes worden. Elke dag zie ik vooruitgang.
Ze is precies zoals je haar had beschreven, heeft een eigen wil en laat dat wel merken (wat ik juist super leuk vind).
Ondanks dat ze 7 is gedraagt ze zich nog erg jong en speels wat ik super fijn vind. Kort gezegd ze past super goed bij mij.
Ik wil je heel erg bedanken voor de snelle handeling, en ik kan het iedereen zeker aanraden om bij Aniek je paard te kopen.
 
Groetjes Anouk 

Furore - Delatio x Whinny JacksonHoi Aniek,


Gabi

Escudo - Vivaldi x Democraat

Hoi Aniek,
 
Vorige maand kocht ik bij jou Escudo en ik dacht je vindt het vast wel leuk om even te horen hoe het nu met hem gaat!
Ik kan je gelijk al zeggen dat ik nog geen dag spijt heb gehad. We hebben natuurlijk even een beetje aan elkaar moeten wennen maar eigenlijk was er vanaf begin af aan al een klik en is het nu echt al mijn maatje!
In de omgang is het een verschrikkelijk lief, vrolijk en aanhankelijk paard. Gedraagt zich eigenlijk voorbeeldig en zowel naar mensen als naar andere paarden toe is hij heel sociaal. Hij speelt regelmatig met verschillende vrienden buiten en dat gaat echt heel goed.
In eerste instantie was hij na de verhuizing wat ingevallen, buik wat opgetrokken maar ook dat begon gelukkig al snel bij te trekken. Hij krijgt bergen kuil en naast de brok ook slobber/zemelen om nog wat extra bij te kunnen trekken.
Onder het zadel was het in begin ook even wennen... Ik moest echt even aftasten hoe en wat en omgekeerd zal dat ongetwijfeld ook het geval zijn geweest. Inmiddels hebben we al een paar keer gelest en stap ik eigenlijk altijd met een heerlijk gevoel af. Natuurlijk is er nog heel veel werk aan de winkel maar hij doet zo ontzettend zijn best altijd, dat is echt zo fijn!
Helaas zijn we nog niet in de gelegenheid geweest om naar bos of park te gaan, maar dat gaat natuurlijk nog wel gebeuren! We hebben al wel aan de hand in het park bij ons gewandeld en dat vond ie ook fantastisch.
Kan niet anders zeggen dan dank je voor dit ontzettend leuke paard en als mensen op zoek zijn stuur ik ze zeker naar je door!
 
Groetjes Kelly

Gucci - Andretti x Krack C

Nu zes weken geleden heb ik Gucci gekocht. Ik was op zoek naar een jong talentvol paard met een goed karakter. Toen ik haar filmpje en foto's op sporthorses zag was ik eigenlijk al gelijk verkocht. Wat een mooie uitstraling en wat een mooie bewegingen! Ik besloot om contact op te nemen met De Jong Horses.
Samen met een goede kennis ging ik kijken. Gucci liep toen we aan kwamen rijden los in de bak. Een mooie merrie met zeer correcte bewegingen. Nu het karakter nog. Op stal bleek dat dit ook helemaal goed zat. Het paardje was precies zoals Aniek had gezegd: makkelijk en aanhankelijk.
Met Aniek besloot ik om Gucci bij Aniek op stal zadelmak te laten maken. Dit ging erg voorspoedig. Een paar weken later kwamen we weer om Gucci zelf te proberen onder het zadel. Alles ging erg goed en Gucci was erg braaf. Gucci kon met ons mee naar huis.
Tot op heden doet ze alles super! Ze pakt alles enorm goed op en heeft geen stap verkeerd gezet! Volgende maand gaan we voor het eerst van huis om deel te nemen aan een clinic. Op stal is het ook een echte knuffel.
Kortom: ik ben enorm blij met dit paard. Daarnaast ben ik erg content met de manier waarop Gucci de eerste beginselen heeft geleerd. Pluimpje voor Aniek!

Emelie - Zidane x Sam R

He Aniek,
Een tijdje geleden hebben wij bij jullie een paardje gekocht van de hengst Zidane. We zijn er super blij mee met dit ongelooflijk braaf paard.
 
Groetjes uit Lier (belgie)
Anne en kids

George - Trento B x Gabor

Aan het begin van mijn zoektocht ben ik rond gaan kijken naar verschillende stallen, die mogelijk uit konden kijken naar een paard wat voldeed aan mijn wensen. Al na een aantal dagen kwam ik via Sporthorses terecht op de site van dejonghorses.nl. Ik zag wel een aantal aansprekende paarden, goede filmpjes en een goed verhaal. Toch wilde ik eerst verder zoeken voordat ik mij op één stal zou richten. Ondertussen hield ik de site in de gaten.


 Inmiddels had ik in 3 maanden 12 paarden bekeken en gereden. Maar 'hij' zat er niet tussen. Op een avond keek ik opnieuw op de site van dejonghorses.nl waar een geweldig leuke Trento B x Gabor nakomeling te koop stond. De afstamming zei mij niets, maar de beschrijving kwam helemaal overeen met wat ik in een paard zocht. Ik heb direct contact gezocht: ik twijfelde zeer over het feit dat hij pas 3 jaar oud was, en dat ik liever een braaf paard kocht die al wat meer had gezien. Aniek verzekerde mij ervan dat George echt braaf was. Na het e-mailcontact heb ik George voor de eerste keer bezichtigd, de klik was er direct en voelde me erg veilig. Ik vond het fijn dat Aniek aanwijzingen gaf hoe hem fijn te rijden. Een tweede afspraak was dan ook twee dagen later gepland. Opnieuw voelde de driejarige, waar ik eigenlijk niet op zou durven, heel goed aan.


Inmiddels is George Clooney thuis en doet het fantastisch. Hij is alles wat ik in een paard zoek en heb zoveel plezier in het rijden!


De Jong horses zou ik aanraden vanwege de kleinschaligheid, de kundigheid en eerlijkheid van het bedrijf. Ik heb er een goed gevoel bij gehad van begin tot eind. Het is sterk dat Aniek zowel mindere kanten, als goede kanten van een paard durft te benoemen. Ook naderhand toen ik George Clooney gekocht had, voelde ik mij niet bezwaard nog wat praktische vragen aan haar te stellen. Het was een prettig contact. Wanneer ik opnieuw een jong paard zou kopen, zou ik het opnieuw bij haar doen!


Groetjes,


Penny 

Gigant - Maestro x Samber

Ongeveer een maandje of twee geleden heb ik mijn nieuwe topper Gigant gekocht. Zoals je al in de tekst had beschreven is het een heel mensgericht paard, wat een lieverd is het! 
 
Mijn zoektocht naar een andere paard is eigenlijk maar heel kort geweest.. Hij was het eerste paard wat we bekeken hadden en zijn daarna nog verder gaan kijken naar andere, "want op één paard kan je natuurlijk niet wedden". Na al deze bezichtigingen bleef hij nog steeds in mijn hoofd zitten en hebben we een tweede afspraak gemaakt en het voelde meteen goed! 
 
Nu twee maanden later ben ik voor het eerst er op gegaan en wat deed hij het goed! Ook het leerproces daarvoor doorliep hij zo goed, zoals je had gezegd een nuchter paard maar wel met een lekkere voorwaartse go!
 
Mijn stalgenoten hebben jouw toen aangeraden aan mij en ook ik zal dit weer doen aan andere mensen.
 
Groetjes Louise

Glow - Apache x United

Hoi Aniek hier wat foto's van Glow. Het gaat erg goed met haar en ze pakt het rijden heel goed op.


Ook in de omgang is ze een stuk relaxter en we zijn echt gek op haar.


Groetjes Romy en Jiske

Glow - Apache x United

We willen laten weten dat we zo blij met dr zijn.


Wat een top paard! Ze pikt alles makkelijk op en is ontzettend lief.


Van de week is ze mee op pad geweest en dat deed ze heel braaf.


Groetjes Romy en Jiske

Ciekina Field - Don premiare x Oldenburg

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat ik bij jouw kwam kijken voor een nieuw paard. In de eerste instantie kwam ik voor een 4 jarige ruin die je op dat moment te koop had staan, dit was ook een erg mooi paard maar voor mij wat te groen. Gelukkig had je ondertussen een nieuw paard binnen gekregen, dat was een 7 jarige koffie vos merrie met blonde manen. Deze was net behandeld door de tandarts dus mocht ze twee dagen geen bit in. Dus 3 dagen later kwam ik terug om te rijden, ik was meteen verlieft en sloot een deal met jouw. Het ging allemaal erg snel, die middag kon de veearts al komen voor de klinische keuring, en ze werd goed gekeurd. Ze was al röntgenologisch goed gekeurd zonder bemerkingen dus dat was een groot voordeel.  En voor ik het wist stond ze die zelfde avond bij mij op stal!
Het gaat ondertussen erg goed met haar zoals je kunt zien op de foto`s, ze vindt het strand helemaal geweldig! Dressuur gaat ook erg goed, volgende maand gaan we haar 1e proefjes rijden. 
Ook springen staat op de planning!
 
Dus als je een goed en gezond paard zoekt moet je bij de jong horses zijn!
 
Aniek, ik wil je bedanken voor de goede service en snelle afhandeling!
 
Groetjes, 
Anne-Will van der Bent en Ciekina!

Bellevotti - Riverman x Grand cru


Na lang zoeken, vele paarden uit te hebben geprobeerd en heel Nederland te hebben gehad, kwamen we terecht via een advertentie op sporthorses bij Aniek de Jong. Het paard waar Aniek mee adverteerde op sporthorses was niet het paard wat we zochten maar zo kwamen we wel bij haar op de site terecht. Op die site stond ook geadverteerd: een 8 jarige merrie Riverman x Grand Cru. We hebben contact opgenomen met Aniek en hadden een vriendelijke heldere stem aan de lijn die onsmeteen heel erg aan stond. We mochten vrijblijvend langskomen en Aniek dacht met ons mee omdat we toch op zoek waren naar een braaf allround paard. We zijn haar uit gaan proberen en de merrie stond ons direct erg aan, ook de begeleiding van Aniek toen ik op het paard zat was erg fijn. Ze liep met ons mee en legde al lopende uit hoe de merrie in elkaar zat. Aniek had ook nog een 4 jarige staan waarvan ze dacht dat die ons ook wel zou passen. Ook deze hebben we uitgeprobeerd, net zo braaf als de andere en voor een 4 jarige al goed aan de hulpen en ver in zijn opleiding. De dag erna zijn we terug gegaan om Bellevottie (Riverman x Grand Cru) nogmaals te rijden. Ook nu had Aniek alle tijd voor ons wat we als zeer prettig ervaren hebben. Bellevottie beviel ons erg goed en paste goed in het plaatje, braaf, nuchter en allround. Geen woord over gelogen door Aniek over de telefoon. We wilde graag dat Bellevottie gekeurd zou worden en ook dit was geen enkel probleem. Na het weekend hebben we haar opgehaald en is ze bij ons op stal gekomen, net zo nuchter en braaf als bij Aniek. We besloten haar ’s avond me te nemen naar de rijvereniging. Een niet zo goede doordachte keuze en misschien iets te snel. Bellevottie was ook daar super braaf maar vond het toch wel een beetje spannend. De combinatie van verschillende nieuwe dingen en toch spanning zorgde er voor dat het niet helemaal lekker liep. We hebben de zelfde avond nog gebeld en Aniek bood spontaan aan om de volgende dag meteen langs te komen. De weken daarna is Aniek nog verschillende keren geweest om mee te helpen. Een super service waar wij heel erg blij mee zijn, wisseling van bit deed wonderen en we zijn heel erg blij met Bellevottie maar natuurlijk ook met Aniek!


Fiesta - Zizi Top x United

Hoi Aniek,
 
Ik heb een tijdje geleden een paard bij je gekocht en wilde je nog even bedanken voor je goede en vriendelijke service. Ik heb twee paarden bij je gereden en allebei waren ze heel eerlijk en vriendelijk gereden en ook nu hier met het paard dat ik gekocht heb, kan ik echt merken dat ze fijn gereden is. Ik denk ook aan je tips bij het rijden en werkt goed.
Ik vond het ook erg fijn dat alle paarden al gekeurd waren, dan krijg je daar geen grote verassingen meer.
Succes met de verdere handel en nogmaals erg bedankt. Ben echt heel blij met haar.
Groetjes,
Sarah.

Gertine - Apache x Van The Man

Hey Aniek,
Ik ben super gelukkig met de aankoop van mijn lieve en unieke merrie. Ik ben zeker te spreken over de goede service en hulp die ik bij De jong Horses gekregen heb. Een super ervaring met deze stal.

Gisteren is er voor het eerst iemand op gaan zitten en alles ging goed.
Groetjes, Megan.


Ultimo x Now or Never

Wij hadden meteen een goed en vertrouwd gevoel bij jou en jouw stal en de prima service. We hebben een mooi paard gekocht met een geweldig karakter en zeer goed opgevoed en ingereden. We genieten enorm van en met hem. Bedankt.

Conteur x Quinar

Hoi Aniek,
Eind vorig jaar(2013) heb ik Carice bij jou gekocht.
Via sporthorses ben ik op jou site terecht gekomen en zag een dat je een beauty te koop had met een goed filmpje.
Na een keer komen kijken en rijden was ik verkocht. De tweede keer ben ik met de trailer naar je toe gereden.
Carice was super braaf zowel aan de hand als onder het zadel.
Aniek heeft haar even voorgereden en vervolgens heb ik haar gereden en kreeg ik nog enkele tips mee van Aniek.
Wat een topper! Ik behaal achter elkaar prijzen met haar en heb met haar al een finale gereden.
Binnen een paar wedstrijden was ik de B al door.  Mijn laatste wedstrijd behaalde ik met haar 204 punten en een eerste plaats.
Omdat ik haar de tijd gun om te ontwikkelen doe ik het rustig aan maar ik ga nog een heel eind komen met haar!
Ik vind karakter erg belangrijk en kon goed merken dat je heel eerlijk met de paarden omgaat.
Een aanrader voor jonge goed aangereden paarden.
Groetjes Dineke en Carice

Express-zo - Whistler x Burggraaf

Zie foto

Ferry - Wilawander x Inferno

Hoi Aniek,


Het was zo’n twee jaar geleden dat ik De Jong Horses gecontact heb om mijn eerste paard te bekijken. Via kennissen wist ik dat De Jong Horses een betrouwbaar adres was om een paard uit te kiezen dat bij mij past.


Na iedere keer dat ik de stallen bezocht ging ik met een goed gevoel naar huis. Binnen drie dagen nam ik het besluit om Wilawander x Inferno (roepnaam: Ferry) mee naar huis te nemen. Ferry en ik zijn een goede combinatie en elke week is er vooruitgang te zien. Wedstrijden (begonnen in klasse B), buitenritten of springen is voor ons geen punt!


Aniek de Jong heeft mij nog een half jaar na de aanschaf van Ferry geholpen en lesgegeven. Ik kan Aniek altijd bellen als er iets is of als ik ergens een vraag over heb. Vooral omdat Ferry mijn eerste paard is was het erg fijn om met betrouwbare mensen samen te werken van De Jong Horses.

Dimmagio x Cheenook

In mijn zoektocht naar een goed dressuurpaard via een advertentie bij De Jong Horses terecht gekomen.


We werden vriendelijk ontvangen door Aniek en zij liet de paarden zien, gewoon zoals ze zijn, zonder rare opdringerige verkoop praatjes!


Op het moment dat we daar kwamen stonden daar 3 paarden voor de verkoop en wat zo opviel was de correctheid van de paarden, we waren al op verschillende adressen geweest, maar een goed correct paard vinden bleek niet echt mee te vallen en deze paarden zagen er alle 3 zeer correct uit.


Fijne bijkomstigheid is ook dat ze ook al röntgenologisch en klinisch goedgekeurd zijn, zodat ja later niet voor verrassingen komt te staan!


Ik werd op slag verliefd op een donkerbruine merrie! Het overkeuren en de verkoop is verder erg netjes geregeld.


Zij wordt nu beleerd, en pakt het erg goed op, ik ben echt super blij met dit paard en hoop er nog vele jaren plezier mee te hebben!!!


Groetjes Christina

Elmo - Lord Loxley x Champus

Hoi Aniek,


Ik vond hem op sporthorses en zag dat je een eigen site had en toen zijn we de paarden die je op dat moment had bekeken en zijn we langs gegaan. Hij is super braaf en eerlijk maar heeft wel iemand nodig die duidelijk en dominant is. Anders neemt hij de leiding over. Hij is eenkennig en super gevoelig en erg gericht op me. Hij vertrouwt me blindelings, ik kan van alles bij hem doen. Ik doe alleen dressuur met hem, ga toevallig morgen springen want ik moet maandag een stukje dressuur en springen laten zien voor een school om aangenomen te worden(ik ga een paardensportopleiding doen) en hij gaat dan mee. Buitenritten doe ik nu niet omdat we aan een drukke weg zitten en ik geen fijne ervaring met de autobestuurders heb, maar als we straks voor de opleiding naar ermelo verhuist zijn wil ik wel een paar keer in de maand bosritjes gaan rijden met hem.


Groetjes Debby

Fabienne

Ik wilde je nog even laten weten hoe het gaat.


Ze doet het hartstikke goed. Ze vond het helemaal niet spannend en vind haar raampje geweldig.


We hebben gister lekker mee gereden in een groepsles en maandag hebben we privéles. Vandaag is ze geënt. Het is een enorme knuffel en we zijn super blij met haar. Morgen weer lekker rijden.


Groetjes,


Kelly

Lord Lucifer x Juventus

Hoi,


Ze reageert onwijs goed op het been, ze draaft na een keer been aan, kan versnellen en weer langzamer en maakt mooie overgangen. Dus dat zit wel goed.Ook luistert ze heel goed naar je hand.


Hier een paar foto's :)


De eerste ging ik zonder hoofdstel rijden, omdat de tandarts was geweest haha!


De andere foto is alweer een hele tijd geleden hoor


Groetjes

Francis - Utopia - Andretti x Haarlem

Francis - Utopia (Andretti x Haarlem)
In september 2013 ging ik opzoek naar een nieuw paard. Mijn 15 jarige merrie moest vanwege een peesblessure het rustiger aan gaan doen en ik zocht een jong paard om weer op wedstrijden uit te gaan brengen. Dit bleek een hele opgave, want ik zocht een nuchter, zadelmak paard dat ook nog eens 100% gezond was. Na diverse paarden te hebben gezien die vaak wat mankeerde of toch niet zo braaf waren als men beweerde. Kwam ik via Sporthorses op de site van De Jong Horses terecht. Op de site stond dat ze alleen paarden verkochten die 100% röntgenologisch goed waren. Ik besloot samen met een vriendin bij een 3 jarige ruin te gaan kijken. We werden zeer netjes geholpen door Aniek en zij reed de ruin keurig voor. Aniekvroeg wat ik precies zocht en zei eerlijk dat deze ruin haar niet geschikt voor mij leek. Hij zou waarschijnlijk nog een stuk gaan groeien en dan te groot en sterk voor mij worden.Ze had nog een wat kleinere merrie staan, alleen was deze merrie nog niet zadelmak. Ze had de merrie nu even op stal en ze was makkelijk in de omgang en erg nuchter. Eigenlijk was ik opzoek naar een ruin die zadelmak was, maar ik besloot toch te gaan kijken. Aniek liet haar los in de bak en ik was verkocht. Alleen was er een probleem, ik had vrijwel geen ervaring met zadelmak maken. Aniek verwachtte erg weinig problemen en mocht ze na 2 maanden niet te rijden zijn, dan mocht ik haar terugbrengen. Maar Aniek kreeg gelijk. De eerste keer dat ze een zadel op kreeg, liep ze alsof ze het al jaren deed. We konden erop gaan zitten en wegrijden. Ze heeft geen stap verkeerd gezet. In de omgang en onder het zadel is ze heerlijk nuchter. Precies wat ik zocht! Inmiddels is Francis - Utopia een half jaar onder het zadel en ben ik nog steeds super blij met haar! We zijn wekelijks aan het lessen en hopen in het najaar ons debuut te gaan maken in de dressuurring.


Ik ben superblij dat Aniek me ervan overtuigd heeft, dat deze merrie bij mij zou passen. Aniek bedankt voor de goede service en je deskundig advies.


Groetjes,


Floor

Folanda - Zambuka x Flemmingh

Even een update van de Zambuka!Het gaat heel goed met haar.Ik ben nu weer een week aan het trainen na drie weken vakantie.Eigenlijk was het opstappen en weg rijden.Folanda leert steeds meer Lachebekje (zwart-wit). Over twee maanden is het de bedoeling dat ze mee gaat op wedstrijd.Waarschijnlijk eerst even bij maar kan ook zijn dat het L1 gaat worden.


Groetjes uit Friesland.

Glow - Apache x United

Super fijne mensen die met je meedenken. We zijn dan ook erg blij met onze merrie Glow, ze wordt op het moment beleerd en pakt dit heel fijn op! Een aanrader om naartoe te gaan als je een leuk paard zoekt!


Groetjes Jiske en Romy

Enfield - Lord Loxley x Enim Pascha

Hoi Aniek,


Op 26 maart 2012 heb ik een jonge schimmel ruin van Lord Loxley bij je gekocht. Ik heb hem Enfield genoemd. Dat is al weer twee jaar geleden en ik bedacht dat het eigenlijk wel leuk is om eens wat aan je te laten horen over hoe het met ons gaat.


Hij is fantastisch! Ik heb geen moment spijt gehad van mijn aankoop en we passen heel goed bij elkaar.


Vriendelijke groet,


Laura

Fioliet - London Dance x Rossini

Dear Aniek,
We wish you and your family Happy Easter.
Greetings from Germany

Fioliet - London Dance x Rossini

Dear Aniek,


Many thanks for your Email. Fioliet is doing very well! Yvonne has ridden him on Saturday the first time! I send you a picture from him!


Sincearely Yours,


Boris

Extreme Class - A Touch of Class

Ruim twee jaar geleden was het einde verhaal met ons zelfgefokte paard omdat hij heftige artrose in zijn nek had. Via via zijn wij bij Aniek gekomen en daar hebben we Extreme Class gekocht. Voor de zekerheid meteen foto's van zijn nek en rug laten maken en deze waren helemaal goed. Extreme was net zadelmak toen we hem kochten en thuis zijn we hier verder mee aan de slag gegaan. Bij Aniek hadden we al gezien dat zij de paarden heel vriendelijk en rechtvaardig benaderd bij het zadelmak maken en hier hebben wij dan ook erg veel profijt van gehad in de tijd erop. Aniek is bij ons overgekomen als een erg betrouwbare, enthousiaste jonge meid, die weet waar zij mee bezig is en luistert naar de wensen van de klant. Inmiddels is Extreme bijna zo ver om de wedstrijdring in te gaan en zoveel mogelijk winstpunten te behalen. We hebben geen moment spijt gehad van onze prachtige aankoop en zijn nog steeds erg blij met hem.


Alena

Bonny

Goedemorgen Aniek,


Enige tijd geleden hebben wij Bonny gekocht van jou .


Allereerst het is een lot uit de loterij, super braaf iedereen klimt er zo op, met of zonder zadel.


Wij hebben Bonny gekocht bij jou een aantal maandjes geleden, Bonny is een Fell pony en een echt familie pony zoals je kan zien op de foto's of je nu wel of niet kunt rijden !


Onlangs hebben wij meegereden met de fell pony dag, en een lange rit gemaakt van 3 uur met picknick. Onze dochter reed ermee, tussen fell pony's onder het zadel en ingespannen. Bonny vind dit allemaal prima. Bonny staat niet ingeschreven in het stamboek omdat ze voor een fell pony teveel wit op het hoofd heeft een snebje is toegestaan. Maar hierdoor is ze voor ons niets minder waard en zijn wij er erg blij mee !


Ik zag haar op internet en meteen viel mijn oog op haar,.....had zelf nog nooit van dit ras gehoord.


Het was een behoorlijk eindje rijden maar aangezien ik een vriendin in de buurt heb wonen en na heen en weer bellen, heeft mijn vriend haar de volgende dag opgehaald.


Alles ging in goed vertrouwen want wie koopt er nu een pony zonder het gezien te hebben ;),....en ze was echt braaf zoals ons ook verteld is door jou ! Iedereen rijd er hier mee weg, we hebben haar niet voor de dressuur maar puur voor recreatie en eenmaal in de week gaat ze mee naar de manege les. Kinderen springen er zonder zadel/hoofdstel zo op in de wei en galopperen gewoon de wei door en Bonny heeft daar zelf ook veel plezier in !


Wat we wilden hebben we gekregen een bomproef Pony, onze Bonny.........!


Dank je wel Anniek voor je goede service, en eerlijkheid en zoals je weet eerlijkheid duurd het langst :)

Rhodium x United

Zie foto.

Ferrari

Hoi Aniek,


Het gaat heel erg goed met Ferrari! Wij zijn nog steeds super blij met hem. Hij tijdt nu ook 1x per week zo'n 40 minuten mee in de groepsles, en reageert niks op de andere paarden. Nu zijn we bezig om een startkaart aan te vragen.


Groeten,Marije

Cassiniboy x Zevenster

Zie foto.